EESTI ERAKONDADE KONSULTATIIVNE ÜMARLAUD KOHTUS PEETER TULVISTEGA

18. juunil k.a. leidis Tallinna Matkamajas aset järjekordne Eesti Erakondade Konsultatiivne Ümarlaud, millel osalesid kuue parlamentaarse ja parlamendivälise opositsioonierakonna - Eesti Demokraatliku Partei, Eesti Kristliku Rahvapartei, Eesti Iseseisvuspartei, Eesti Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei, Vene Erakonna Eestis ja Vene Ühtsuspartei esindused eesotsas erakonna liidritega.

Ümarlaual kohtuti Eesti Isamaaliidu presidendikandidaadiga 2001. a. presidendivalimisteks - Peeter Tulvistega. Võeti teadmiseks presidendikandidaadi nägemus Eesti sisearengutest möödunud kümnendil ja arengustsenaariumitest tulevikus. Oma sõnavõtus ta märkis: "Eesti vajab tasakaalustatud ühiskonna arengumudelit." Peeter Tulviste toetas Eesti kiiret ühinemist Euroopa Liidu ja NATO-ga, ei pidanud samas aga vajalikuks põhiseaduse kiiret muutmist.

Presidendikandidaat arvustas riigis toimivat sotsiaalse turvalisuse tagamise mudelit, pidas õigeks majanduslikku suhtlust nii ida kui lääne suunal. Ühiskonna sügavat varanduslikku diferentseerumist arvestades pidas ta vajalikuks efektiivsemalt toimivat ümberõpet, toime tulemaks kapitalismi tingimustes.

Ühiskonnasiseste demokraatlike otsustusmehhanismide arengut käsitledes arvas presidendikandidaat, et väikeparteide liitumine on loomulik ja et erakondadel tuleks suurema tähelepanuga suhtuda mitte vaid avaliku arvamuse küsitluse tulemustesse, vaid ka kodanikualgatuse korras tõstatatud lahenditesse.

Peeter Tulviste vastas ümarlauas esindatud erakondade esindajate arvukatele küsimustele.

Eesti Erakondade Konsultatiivse Ümarlaua volitusel
Eesti Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei pressiteenistus

Tallinnas, 19. juunil 2001. a.

ESDTP keskbüroo juhataja
Heiki Sillari

Eesti Erakondade Konsultatiivne Ümarlaud kohtus Aarand Roosiga 18. mail

Ajalugu
Lingid